Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Act for a Safe and Healthy Environment, 01-09 aprilie 2010, Săcelu, România

Act for a Safe and Healthy Environment, 01-09 aprilie 2010, Săcelu, România, Youth and Regional Development Association

The project is a 9 days youth exchange that aims to support the protection of the environment, will take place in the mining town of Motru and will bring together 32 youngsters from 8 European countries. The theme of the project is environmental protection. This regards the special need for youngsters to act against pollution that we identified in our countries. Due to the vast areas that environmental protection covers, we will try to have a holistic approach that will allow the participants to see the “big picture” at the end of this project. The project will also involve the local community and the activities will be developed both on theoretical and practical parts.

Continue reading Comments (0) 10.05.2010. 16:59

Fest-TIN-festival stradal de tineret

Asociatia Tineret si Dezvoltare Regionala (www.atdr.ro ) organizeaza selectie de 20 participanti pentru proiectul Fest-TIN- Festival stradal pentru TINeret.

Profilul participantului:
-tanar cu varsta 14-25 ani
-sa aiba abilitati/deprinderi in animatie stradala: dans (street dance, break dance), jonglerii (poe, ricaro, juggling), teatru, mers pe bicicleta si mers pe role ( safe-bike & safe-roll), cantec, face-painting s.a.
-activ, dinamic, simt artistic si dorinta de exprimare si afirmare.

Tinerii selectati vor participa timp de 3 zile (21-23 noiembrie 2008) la un stagiu de instruire in judetul Gorj, fiindu-le asigurata cazarea, masa si transportul. Facilitarea si instruirea va fi asigurata si cu suportul unor voluntari din Franta si Italia. Asadar daca esti tanar si doresti sa fii unul dintre cei 20 participanti la Fest-TIN, trimite un e-mail cu CV si scrisoare de motivatie la: festival.tineret200 8@yahoo.com

Proiectul „Fest-TIN” ( Festival stradal pentru TINeret) va fi un eveniment public realizat cu si pentru tinerii municipiului Targu-Jiu.

Festivalul stradal pentru TINeret este sustinut de Primaria si Consiliul Local Targu-Jiu si Directia Judeteana pentru Tineret Gorj.

Scopul proiectului este stimularea participarii active a tinerilor la viata comunitatii si implicarea lor in activitati specifice educatiei non-formale.

Obiective;
-Dezvoltarea capacitatii tinerilor de a folosi metode si instrumente ale educatiei non-formale in promovarea participarii active
-stimularea implicarii civice si a voluntariatului
-realizarea unui festival stradal de tineret

www.atdr.ro

Comments (0) 04.11.2008. 17:19

„Participă la schimbare!”

noi

În perioada 01-25.04.2008, Asociația Tineret și Dezvoltare Regională, a desfășurat proiectul „Participă la schimbare!” finanțat de către Direcția Județeană pentru Tineret Gorj.

Proiectul și-a propus să crească gradul de conștientizare în rândul tinerilor în ceea ce privește drepturile ce le sunt conferite de documente internaționale și naționale.

În cadrul activităților desfășurate proiectul a folosit metode de educație non-formală, exemple de bune practici, tehinici ca „learning by doing” și jocuri de stimulare, dezbateri în plenară și grupuri mici.

Deși este o prioritate în cadrul tuturor proiectelor și activităților la nivel european, în România subiecte ca cetățenie europeană activă, discriminare, drepturile omului, nu reprezintă un interes aparte pentru cei ce abordează și sunt direct implicați în educația formală sau non-formală. Acest lucru însa nu înseamnă că la noi aceste fenomene ar fi mai puțin observabile în viața de zi cu zi sau ca n-ar exista deloc astfel de manifestări de încălcare a drepturilor omului. Mai mult decât atât, foarte puțini tineri constientizează că există documente internaționale și naționale care le conferă anumite drepturi, aceștia însă rămând impasibili, neavând nicio reacție atunci când le sunt încălcate drepturi fundamentale.

„Participă la schimbare” s-a dorit a fi un proiect care să schimbe atitudini, comportamente și mai ales cunoștințele tinerilor legate tocmai de aceste subiecte de interes pentru ei.

ATDR – www.atdr.ro
DJT – www.tineretgorj.ro

Comments (0) 09.05.2008. 16:40

Media as a vehicle of youth voice

brosuravoice Asociatia Tineret si Dezvoltare Regionala a derulat in perioada martie – aprilie 2008 o serie de actiuni in cadrul proiectului Media as a vehicle of youth voice. Proiectul a reunit 29 de tineri europeni reprezentând: Turcia, Franta, Moldova, Bulgaria, Polonia, Italia, Ungaria, Romania, fiind finantat de Consiliul Europei prin Fundatia Europeana pentru Tineret.

Avand ca tema promovarea tinerilor cu ajutorul mediei, proiectul a urmarit identificarea modelelor de bune practici in tarile participante. Este de mentionat ca promovarea mediei ca instrument prin care tinerii isi fac mai bine auzita vocea este o procupare mai veche a organizatiei noastre. Astfel, proiectul Media as a Vehicle of Youth Voice s-a aflat in luna martie la a doua editie, dupa ce, in noiembrie 2007 ATDR a realizat tot in Gorj prima editie a acestei manifestari.

Unul din rezultatele proiectului nostru este portalul de tineret www.youthvoice.ro care va gazdui in scurt timp informatii in legatura cu ambele editii ale proiectului Media as a vehicle of youth voice.

Pe langa temele foarte punctuale ale proiectelor pe care le organizeaza ATDR, in susbsidiar se poate observa ca toate incearca pe de o parte sa promoveze din punct de vedere turistic orasul Targu Jiu, care din pacate in afara de sutele de straini pe care organizatia noastra ii aduce anual, nu prea are o dinamica vizibila din punct de vedere turistic, iar pe de alta parte, proiectele noastre au in vedere o europenizare a generatiei tinere din judetul nostru, o acomodare cu un stil de viata care inseamna impartasirea de valori culturale, de multe ori total diferite si incercarea de a gasi puncte comune in dialogul intercultural, de a promova toleranta, colaborarea intre tinerii din Romania si cei din tarile participante la proiectele ATDR.

Detalii proiect:
“Media as a vehicle of youth voice“ este un schimb de experienta intre reprezentanti a 8 tari europene avand ca topic modul de interactionare dintre tineri si reprezentantii mass-media, felul in care acestia recepteaza, promoveaza si traseaza preocuparile tinerilor, in ideea de a deveni cetateni mai buni, mai responsabili, europeni.

ONG-urile de tineret se confrunta cu problema gasirii de noi cai de a lucra cu tinerii si a-i implica pe acestia mai mult si mai mult in activitatile societatii, si deci, mass-media se dovedeste a fi cea mai potrivita metoda de lucru cu tinerii, ce starneste interes in randul acestora prin varietatea de actiuni desfasurate sub umbrela mass-mediei, o unelta usor de folosit de acestia, necesitand doar deschidere din partea vestitorilor de informatii.

Astazi, metodele scrise si audiovizuale sunt atat educatie formala, cat non-formala, atragand deopotriva atat tineri talentati in domenii tehnice, cat si pe cei ce au doar ceva de spus. In perioada acestui proiect am mizat pe acest lucru si am desfasurat sesiuni de scriere de articole, de cantec, de pantomima, desen, fotografie si video, reusind sa le captam atentia si sa-si capteze atentia reciproc, astfel ca la sfarsitul proiectului am realizat ca am deschis o „cutie a Pandorei” in care stateau timide si pitite dorinta de comunicare, de impunere, de deschidere a acestor tineri. Am aflat unii de la altii prin ce fel se pot implica tinerii in tara lor in diverse etape ale dezvoltarii societatii, am incropit idei cum am putea conlucra mai bine cu reprezentantii mass-media si cum ne putem sprijini reciproc in actiuni.

Si, cel mai important aspect al acestui proiect, cum putem interactiona cu tinerii si media la nivel european! Si, de ce nu, media sa fie un tanar si tanarul, o parte a mediei!

Comments (0) 07.05.2008. 14:49

Make Sure the Change Happens!

Asociatia Tineret si Dezvoltare Regionala deruleaza in perioada martie 03 -11 aprilie 2008 proiectul “Make Sure the Change Happens!” care reuneste 27 de tineri din 10 tari: Romania, Polonia, Ucraina, Israel, Franta, Armenia, Macedonia, Spania, Portugalia, Suedia.

Proiectul are ca tema lupta impotriva discriminarii cu sprijinul mass-mediei ca voce a generatiei tinere. Pe parcursul proiectului tinerii au prezentat situatia discriminarii in tarile lor, incercand in acelasi timp sa gaseasca puncte comune in lupta impotriva discriminarii.

Unul din momentele deosebite ale activitatilor a fost vizita la Facultatea de Drept a Universitatii Constantin Brancusi unde dl prof. Nicolae Branzan s-a intretinut cu participantii, impartasindu-le experinte legate de subiectul proiectului: discriminarea.

Activitatile s-au desfasurat atat in Targu Jiu cat si la Tismana, pe parcursul manifestarilor tinerii avand deasemenea posibilitatea sa viziteze unele obiective turistice din judetul nostru cum ar fi: Ansablul sculptural din Targu-Jiu, Pestera Muierii, Manastirea Tismana.

‘Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene’

Detalii proiect:
“Make Sure the Change Happens!”is an international training having as topic discrimination, but more than that how can we “fight” against discrimination using as tool mass-media. The aim of this project is to raise awareness of discrimination involving as an important ally the media at local/national or even international level.
The participants gained general and specific information about discrimination and fight against it on many aspects from different countries. They will be trained by media experts how to use media in this field and through discussions, workshops, they will get useful knowledge and experience how to use it in practice.
The project created multiplier effects such as usage of media generally, development of public relation, creating of new co-operation and partnerships, the inclusion of young people with less opportunities into these kind of programmes (ex: youngsters from Motru region and roma community), to improve the skills, qualifications and personal development of the participants, to search for the innovative character of youth working methods, themes and target groups.
‘This project has been funded with support from the European Commission.
This communication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein’s.

Comments (0) 10.04.2008. 09:27

Tismana, 07–11.11.2007, Curs Scriere de Proiecte

In perioada 07–11.11.2007, Asociaţia Tineret și Dezvoltare Regională organizează la Tismana Cursul de Scriere de Proiecte "Pro-Tineret"

Proiectul se adresează tinerilor (elevi liceu, studenţi, profesori) cu vârsta între 17 și 30 ani și urmăreşte oferirea elementelor esenţiale necesare în redactarea unei cereri de finanțare.

În cadrul cursului vor fi atinse următoarele teme importante pentru redactarea unei cereri de finanţare:
- identificarea nevoilor;
- analiza factorilor externi și interni;
- identificarea beneficiarilor și grupului ţintă;
- scop și obiective;
- evaluarea;
- bugetarea;
- raportarea;

Aceasta acţiune se încadrează în cadrul unei campanii de formare a capacitaţii de redactare și management de proiecte pe care ATDR o desfăşoară în regiunea judeţului Gorj pentru a răspunde provocărilor și necesităţilor societăţii româneşti mai ales după aderarea la Uniunea Europeana.

“Acţiune finanţată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj”. www.tineretgorj.ro

Detalii:
www.atdr.ro

Comments (0) 09.11.2007. 02:18

Cu TINEri, dupa TINEri

rmontana In perioada 25.07.2007 – 15.11.2007, Asociaţia Tineret și Dezvoltare Regională organizează în Municipiul Targu-Jiu proiectul: „Cu TINEri, dupa TINEri”. Acest proiect se deruleaza pe o perioada de 4 luni de zile si are ca scop dezvoltarea si diversificarea ofertei de servicii de informare şi cosultanţă acordate tinerilor în domenii de interes specific.

Cele mai frecvente întrebări adresate de tineri unor servicii de informare şi consultanta se referă la :
- caut un loc de muncă, cum să scriu un cv şi o scrisoare de intenţie?, probleme privind contractul de muncă;
- ce decizie să iau: să lucrez sau să învăţa, studii în străinătate (burse); ce cursuri de limbi străine găsesc?
- informaţii despre ajutoare sociale, caut o locuinţă;
- informaţii despre evenimente locale; asistenţă pentru căutare adrese pe Internet;
- cum să-mi fac o asociaţie?, consultanţă pentru drepturile tinerilor, surse de finanţare pentru asociaţii sau pentru proiecte, informaţii despre organizaţii de tineret;
- informaţii despre alte ţări, bugetul minim pentru călătorii în străinătate;
- cum să aplic pentru fonduri europene?
- probleme de sănătate, sexuale; probleme cu drogurile;
- oportunităţi de formare; studii universitare; cum să lucrez ca voluntar?

Activitatile principale se vor concentra pe:
• instruirea a 20/25 de tineri pentru a deveni multiplicatori de informatie;
• amplasarea unor puncte mobile de informare in cadrul institutiilor de invatamant din municipiul nostru;
• sustinerea unor sesiuni de informare in cadrul liceelor din Targu-Jiu pe teme specifice,
• sustinerea initiativelor tinerilor participanti in cadrul proiectului prin realizarea unor proiecte sustinute de Directia Judeteana pentru Tineret sau Consiliul Local Targu-Jiu.

In cadrul sesiunilor de instruire a celor 25 de tineri vom incuraja implicarea şi participarea tinerilor în elaborarea şi diseminarea informaţiilor, pentru a produce astfel o informaţie pe înţeles şi uşor de utilizat, adaptată nevoilor tinerilor ( Peer Education).

Scopul proiectului este dezvoltarea si diversificarea ofertei de servicii de informare şi cosultanţă acordate tinerilor în domenii de interes specific.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu și al Consiliului Local Târgu-Jiu. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Primăriei Municipiului Târgu-Jiu și nu implică nici o responsabilitate din partea acesteia.
www.atdr.ro

Comments (0) 08.11.2007. 02:01

How many colours does future have?


bannerhmc In between 31.03-21.07.2007, “Youth and Regional Development” Association, organized in Motru & Targu-Jiu, the project “How many colours does future have?” in the framework of the “All Different, All Equal” European Youth Campaign for Diversity, Human Rights and Participation” www.alldifferent-allequal.info

The project “How many colours does future have?” was financed by the European Youth Foundation - Council of Europe and brought together participants from: Turkey, Lithuania, Latvia, France, Moldova, Bulgaria, Poland, Romania.

Preparatory visit: 31.03-03.04.2007
The meeting 14-21.07.2007


Project summary:
The main aim of this project was to raise awareness of discrimination through media to public on local/national level. The participants gained general and specific information about discrimination and fight against it on many aspects from different countries.

Continue reading Comments (0) 07.09.2007. 04:05

Un pas spre toleranta...

In perioada 1 martie - 30 noiembrie 2007, Asociaţia Tineret si Dezvoltare Regionala va implementa in Gorj proiectul: "Un pas spre toleranta" având ca grup ţinta copiii si tinerii din comunitatea

Continue reading Comments (0) 23.03.2007. 19:39

Condei.ro

Tineri, Taste si Condei
este o revista on-line de atitudine si recreare editata de Asociatia Tineret si Dezvoltare Regionala: www.atdr.ro

Continue reading Comments (0) 17.02.2007. 01:18

Lansare concurs de eseuri pentru tineret

Asociaţia Tineret şi Dezvoltare Regională si Publicatia “Tineri Taste si Condei”, anunţă lansarea celei de-a doua editii a proiectului: “Vreau să fiu european”.

Prima editie a avut loc in 2006, marele premiu al concursului fiind o excursie gratuita in Grecia.

Scopul proiectlui: dezvoltarea participării active a tinerilor la viaţa cetăţii.

Continue reading Comments (0) 17.02.2007. 01:18

Asociaţia “Tineret şi Dezvoltare Regională

Asociaţia “Tineret şi Dezvoltare Regională�? este o organizaţie de tineret, apolitică, neguvernamentală, care îşi propune să militeze pentru dezvoltarea societăţii româneşti.


Constituită în anul 2001, asociaţia a desfăşurat o activitate de sprijinire financiară a copiilor aflaţi în situaţii delicate, lărgindu-şi, începând cu anul 2004, sfera de activitate prin elaborarea unor proiecte pentru tineretul din Oltenia şi dezvoltarea acestora împreuna cu parteneri din ţară şi străinătate.

Continue reading Comments (0) 17.02.2007. 01:12