Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Un pas spre toleranta...

In perioada 1 martie - 30 noiembrie 2007, Asociaţia Tineret si Dezvoltare Regionala va implementa in Gorj proiectul: "Un pas spre toleranta" având ca grup ţinta copiii si tinerii din comunitatea roma.

Descriere proiect:
Activităţile proiectului, concentrate pe o perioada de 9 luni, vor începe cu o campanie de sensibilizare (continuata pe parcursul întregului proiect) a situaţiei copiilor romi din Gorj si recrutarea unui număr de 5 voluntari si 3 reprezentanţi ai ONG-urilor romilor care vor urma o perioada de o saptamana de instruire in lucrul cu copiii si tinerii si tehnici de animaţie, după care vor lucra trei saptamani ca ajutor consilier tineret in cadrul Centrului de Tineret Tg-Jiu. In etapa următoare 25 de copii romi vor beneficia timp de 8 luni de modulul „Şcoala de după-amiaza” care cuprinde trei submodule de studiu (cursuri engleza, cursuri calculatoare si pregatirea temelor pentru a doua zi la scoala) ce vor fi organizate folosindu-se ca metoda animatia, dar si concursuri cu premii in scopul de a stimula participarea la activitatile propuse. In perioada vacantei de vara cei 25 de copii romi si cei 8 voluntari vor merge pentru 7 zile intr-o tabara de animatie la Tismana in cursul careia voluntarii vor prelua rolul de animatori si vor organiza activitatile proiectului asistati de un trainer. Activitatile se vor incheia cu un spectacol pe care copii romi il vor da intregii comunitati.

Finantator:
Proiect finantat in cadrul Programului PROCOPIL, cofinantat de Ministerului Francez al Afacerilor Externe si coordonat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil - FONPC Romania si Solidarite Laique Franta.

Parteneri:
Instituţia Prefectului Judeţul Gorj;
Fundaţia pentru Tineret „Del”, (structura asociativa aparţinând comunitatii romilor);
Direcţia Judeţeana Pentru Tineret Gorj;
Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj;

Coordonator proiect
Mariana Buzarin
mariana.buzarin@atdr.ro

23.03.2007. 19:39

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


3 + 5 =