Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Rezultatele intalnirii ONGT de sambata 21.03.2009

noi Ieri, 21.03.2009 la sedinta organizata de Forumul Tinerilor din Gorj au participat urmatoarele organizatii neguvernamentale:

1. Asociatia Tineret si Dezvoltare Regionala
2. Liga Studentilor din Universitatea Constantin Brancusi
3. Asociatia Studentilor din Universitatea Constantin Brancusi
4. Asociatia Hai Hui
5. Cercetasii Romaniei – Centrul Local Targu Jiu
6. Asociatia Euro House Tantareni
7. ALIAT – Asociatia Libera Initiativa si Antreprenoriat Tismana
8. Asociatia Regionala pentru Dezvoltare Rurala
9. Asociatia Tineri fara Frontiere
10. Uniunea Nationala a Tinerilor Basarabeni din Romania – reprezentantul local
11. Asociatia Pentru Sanse Egale

In legatura cu reorganizarea FTG, organizatiile care nu sunt inca membre ale FTG si-au exprimat dorinta ca sa adere la Forum. Astfel, acestea vor completa o cerere de aderare (format tip pe care FTG o va pune la dispozitia acestor ONGT) impreuna cu actele doveditoare ale existentei si a faptului ca sunt active. Ulterior, FTG va convoca o adunare generala pentru a confirma noii membrii. Noua adunare generala va putea alege noile organe de conducere si evolutia ulterioara a FTG.

S-a mai convenit ca FTG sa depuna demersuri pentru reformularea programului de finantare al ONG-urilor de tineret de la nivelul municipalitatii Targu Jiu, pentru ca in noul context al dezvoltarii ONG-urilor de tineret, acesta este greoi.

In ceea ce priveste organizarea Zilei Tineretului 2009, organizatiile prezente au convenit ca pana miercuri, 25.03.2009 organizatiile de tineret interesate sa desfasoare actiuni in perioada apropiata zilei de 2 mai sa comunice aceste proiecte urmand ca aceste actiuni sa se regaseasca in Planul de actiune privind Ziua Tineretului 2009.

In urma intalnirii de sambata s-a analizat si propunerea ca la Targul de Tineret sa fi prezente si organizatiile de tineret ale partidelor politice. Astfel, s-au analizat atat aspectele pozitive, cat si cele negative ale unei asemenea participari.

Avand in vedere dorinta de a nu politiza evenimentul, cat si experientele, pe alocuri nefericite, ale participarii organizatiilor politice de tineret in anii trecuti, s-a hotarat ca la targul de tineret sa nu fie implicate organizatiile politice de tineret.
In acest sens, vom solicita autoritatilor locale sa nu organizeze manifestari cu implicatii politice in cadrul Zilei Tineretului.

Pe langa actiunile desfasurate de diferite ONG de tineret sau ale Directiei Judetene pentru Tineret si pe care FTG le va sustine, s-a hotarat ca sub organizarea directa a Forumului sa fie organizate:
- un Targ al ONG-urilor de Tineret care va consta in 2-3 ore de promovare outdoor, in centrul orasului, fata in fata cu publicul;
- o dezbatere Tineri vs autoritati, tineri politicieni (cu aceasta ocazie vom avea ocazia sa implicam si generatia tanara din politica).

De asemenea, s-a hotarat ca FTG sa solicite autoritatilor locale sa organizeze in seara zilei de 2 mai un concert in centrul orasului Targu Jiu dedicat Zilei Tineretului si sa sustina financiar Forumul Tinerilor din Gorj in promovarea evenimentelor.

Catalin Cornea
Presedinte
Forumul Tinerilor din Gorj

22.03.2009. 09:52

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


5 + 6 =