Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Servilismul sau lipsa demnității, una din cauzele crizei morale în care ne aflăm!

România se află de aproximativ 20 de ani într-o criză morală fără precedent.
Pentru a reuși să depășim acestă criză în care ne aflăm trebuie în primul rând să identificăm care sunt elementele care o determină, care este problema reală. Și fiindcă problemele sunt foarte multe, mă voi axa doar pe primele trei: servilismul, lipsa de bun simț și lipsa simțămintelor față de țară și de națiune.
Le vom analiza pe fiecare separat. În această postare voi vorbi despre servilism (sau excesul ridiculos).

Astăzi aproape nimeni nu mai respectă nici un fel de principii din dorința de a intra în grațiile șefilor. Dacă vedem că şefii noștri sunt corupţi, dacă îi vedem cum fac evaziune, dacă îi vedem cum fură bani publici, dacă îi vedem că ia în picioare simbolurile naționale (stema și steagul – da, sunt şefi de instituții care au aversiune față de ele și le batjocoresc cu fiecare ocazie)…
ce facem noi?
Pai cei mai mulţi, nu doar că nu facem nimic, nu ţipăm în gura mare, ci chiar ne oferim să facem noi treaba asta în locul lor, îi ajutăm, îi lingușim și ne facem preș indiferent de afrontul față de bunul simț sau lege a șefilor…

De ce?

Pentru că foarte mulți dintre noi suntem servili! Demnitatea este în cele mai multe cazuri, un lucru care se măsoară în firimiturile aruncate de stăpân sau în numărul bancnotelor din portofel.

Iar ce este mai grav e că problema servilismului nu este doar a vremurilor noastre…

O spunea însă mai bine regretatul Octavian Paler în 2007 la Antena 3, motiv pentru care vă invit să urmăriți o scurtă înregistrare video:

Catalin Cornea

03.07.2010. 15:05

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


6 + 2 =