Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Gorjeanul, 05.05.2009 - Fântânile din centrul Târgu Jiului, considerate dizgraţioase de tineri

Fântânile din centrul Târgu Jiului, considerate dizgraţioase de către tineri

Fântânile arteziene din centrul civic al municipiului Târgu Jiu au fost catalogate drept „dizgraţioase” de către tinerii membri de ONG-uri. Această părere, alături de alte probleme, a fost dezbătută sâmbătă, cu ocazia Zilei Tineretului, în Sala Maură a Prefecturii Gorj. La eveniment au participat prefectul Ion Florescu, senatorul Ion Ruşeţ, consiliera de imagine a deputatului Severus Militaru, consilierii locali Adrian Tudor şi Alin Rădulescu, consilierul judeţean Nelu Pavel şi directorul Direcţiei Judeţene de Tineret – Horaţiu Gorun.

Continue reading Comments (0) 06.05.2009. 11:46

Ziarul Gorjului, 05.05.2009 - Dezbatere “Tineri vs Autoritati”

Cu ocazia Zilei Tineretului 2009, Federatia Forumul Tinerilor din Gorj a organizat o dezbatere intre tineri si autoritati, ocazie cu care au fost surprinse mai multe nemultumiri ale generatiei tinere fata clasa politica din Gorj si modul in care este sprijinita generatia tanara.

Continue reading Comments (0) 06.05.2009. 11:44

Gazeta de Sud, 03.05.2009: Gorj: Concursuri şi spectacole în Târgu Jiu de Ziua Tineretului

O serie de manifestări dedicate tinerilor s-au desfăşurat sâmbătă, 2 mai, în municipiul Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului. În Parcul Central s-au desfăşurat mai multe spectacole şi concursuri sportive: "Crosul Tineretului", spectacol cu tineri pentru tineri, concurs graffiti. La Palatul Administrativ s-a desfăşurat o dezbatere publică între organizaţiile neguvernamentale şi administraţie.

Continue reading Comments (0) 06.05.2009. 11:39

Pandurul, 04.05.2009 - Viitoare iniţiativă legislativă: Voluntariatul tinerilor – experienţă

Politica - Maria MIRON

În Gorj, acţiunile prevăzute pentru sărbătorirea Zilei Tineretului au început din 25 aprilie şi se vor finaliza aproape de mijlocul lunii mai. Printre cele mai gustate s-au înscris cele sportive, dar şi concursul de graffiti sau semnăturile pe zid din Parcul Central al municipiului Tg.Jiu. Pentru a identifica mesajul tinerei generaţii împreună cu partenerii locali, Direcţia Judeţeană de Tineret, alături de Federaţia „Forumul Tinerilor din Gorj”, au organizat în ziua de 2 Mai, în cadrul Prefecturii Gorj, o dezbatere publică la care a fost invitat prefectul Ion Florescu şi personalităţi politice tinere care reprezintă judeţul nostru în Parlamentul României, senatorul Ion Ruşeţ şi deputatul Severus Militaru.

Continue reading Comments (0) 03.05.2009. 17:07

Constituirea Forumului Tinerilor din Gorj 2005

Condei TV, preluare Alpha TV Tg-Jiu: Constituirea Federatiei Forumului Tinerilor din Gorj 2005. www.infoTineret.ro

Comments (0) 26.08.2007. 11:57

Impact in Gorj, 12.04.2005: Infiintare FTG

Forumul tinerilor din Gorj

Tinerii au pus bazele unei structuri neguvernamentale numita „Forumul Tinerilor din Gorj". Aceasta structura a aparut prin reorganizarea fostului Consiliu Judetean al Organizatiilor de Tineret. Federatia organizatiilor neguvernamentale de tineret din Gorj are doua camere consultative: camera elevilor din licee si camera organizatiilor de tineret ale partidelor politice. Scopul „Forumului Tinerilor din Gorj" il constituite reprezentarea tinerilor in raport cu autoritatile, ONG-urile, forurile locale, regionale, nationale si internationale.

Tinerii si-au ales noua conducere, presedintele acestei structuri fiind Ionut Cornea. Acesta a spus ca, in perioada urmatoare, principalul obiectiv al Forumului va fi dobandirea personalitati juridice a acestei structuri. I.I.

http://www.impactingorj.com/Arhiva/Aprilie2005/impact12.04/social.htm

Comments (0) 19.02.2007. 18:17

Impact in Gorj, 28.05.2005: FTG si studentii gorjeni la festivalul

Trupa de teatru „Poarta Sarutului" a Universitatii „Constantin Brancusi" din Targu Jiu participa la Festivalul National Studentesc „Drobeta" care are loc in perioada 26-29 mai, in Drobeta Turnu Severin, Mehedinti.
Tinerii actori gorjeni vor participa la sectiunea de teatru a festivalului cu piesa „Apa de Havel" scrisa de Matei Visniec, in regia lui Nicu Ursu. De asemenea va mai participa si Mihai Amaradia la sectiunea pictura a aceluiasi festival.
Festivalul National Studentesc „Drobeta" este organizat de Asociatia Liga Studentilor „Drobeta" in colaborare cu Centrul Universitar Drobeta Turnu Severin.
Participarea tinerilor gorjeni la acest festival a fost organizata de Forumul Tinerilor din Gorj si Prefectura Gorj.
LOREDANA ECOVITA
http://www.impactingorj.com/Arhiva/Mai2005/impact28.05/agenda%20publica.htm

Comments (0) 19.02.2007. 18:17

Impact in Gorj, 16.06.2005: Comemorare victimele mineriadei

Studentii au comemorat victimele mineriadei din ‘90
mineriada_s
Aproximativ 50 de tineri au comemorat ieri victimele mineriadei din 1990. Studentii Universitatii „Constantin Brancusi" si reprezentantii Forumului Tinerilor din Gorj au impartit trecatorilor un manifest succint cu ceea ce s-a intamplat in vara lui 1990.
Stransi in fata Facultatii de Drept, tinerii au purtat pancarte pe care erau scrise si cateva din lozincile scandate de demonstrati in Piata Universitatii in 1990. „Mai bine golan, decat activist/ Mai bine mort, decat comunist" sau „A fost odata in Bucuresti/ A fost in Romania/ O ceata mare de golani/ Ce nu dorea sclavia".
Fenomenul Piata Universitatii 1990 a fost cel mai radical si moral discurs anticomunist al societatii civile dupa caderea dictaturii ceausiste in Romania. Acuzandu-i pe protestatari ca ar fi „golani" ori declarand ca nu ii considera reprezentativi pentru poporul roman pe cei care au murit in 21 decembrie 1989, pe baricada de la Universitate, Ion Iliescu avea sa declare despre „golani" ca stau „ca neghiobii in strada", sugerand ca ar fi cazul sa se termine cu „comuna primitiva". Ofensa de „golani" adusa protestatarilor de catre Ion Iliescu a fost preschimbata intr-o decoratie de merit si asa s-a nascut „Golania", „Zona libera de neocomunism" si „Kilometrul Zero", cum a mai fost ea numita.
„Noi tinerii ne dorim un viitor linistit, unde sa domine dreptatea, sa nu mai fim martori la orori ca cele cuprinse in istorie", sustin tinerii. Ei s-au deplasat la Biserica Catedrala din Piata Prefecturii si au aprins fiecare cate o lumanare pentru victimele mineriadei de acum 15 ani.

I. IRINOIU, L. ECOVITA
http://www.impactingorj.com/Arhiva/Iunie2005/impact16.06/social.htm

Comments (0) 19.02.2007. 18:16

Impact in Gorj, 19.07.05: Studentii gorjeni vor Casa de Cultura

Tinerii gorjeni doresc sa infiinteze in Targu Jiu Casa de Cultura a Studentilor, Gorjul fiind unul dintre putinele judete in care tinerii nu beneficiaza de o astfel de institutie. Proiectul este dorit de tineri de mai multi ani. „În urma cu trei ani am obtinut Hotarare de Guvern pentru a infiinta Casa de Cultura a Studentilor", a spus Catalin Cornea, presedintele Forumului Tinerilor din Gorj. În momentul de fata acestia au facut cerere la Consiliul Judetean Gorj pentru a obtine spatiul necesar desfasurarii activitatii unui loc numai pentru tineri.

În urma cu trei ani acestora li s-a oferit spatiul Casei Agronomului din Dragoieni, spatiu care se afla la acel moment in litigiu cu Universitatea Constantin Brancusi. Un alt motiv pentru care spatiul acesta nu corespunde cu cerintele tinerilor este si distanta la care se afla de oras, „nu putem organiza activitati pentru tineret in acest spatiu".
Cei care se ocupa de acest proiect sunt tineri gorjeni care fac parte din 11 organizatii nonguvernamentale, afiliate Forumului tinerilor gorjeni. Tinerii gorjeni nu beneficiaza de Casa Tineretului din Targu Jiu, aceasta fiind folosita in alte scopuri, au spus acestia. „Aceasta este condusa de mai multe asociatii de tineret care insa nu au activitate si s-au constituit in Fundatia de tineret, preluand controlul", au spus tinerii. Argumentul ca aceste asociatii nu au activitate este raportul de pe site-ul Ministerului de Finante pe care tinerii l-au consultat.

De asemenea acestia au precizat ca au propus ca spatiu imobilul in care si-a desfasurat activitatea Cinematograful Dacia. Desi se spune ca acesta va intra in folosinta altei institutii gorjene, tinerii considera ca spatiul este destul de mare pentru a functiona mai multe institutii: „Noi avem nevoie de spatiu pentru a crea juridic aceasta institutie".
Forumul Tinerilor din Gorj a facut cerere la Consiliul Local Targu Jiu si la Consiliul Judetean Gorj pentru primirea unui spatiu, cerere pentru care asteapta aprobarea, urmand ca apoi sa obtina hotararea guvernamentala pentru infiintarea Casei de Cultura a Studentilor.
LOREDANA ECOVITA
http://www.impactingorj.com/Arhiva/Iulie2005/impact19.07/actualitate.htm

Comments (0) 19.02.2007. 18:15

Impact in Gorj, 17.12.2005: Cadouri pentru „cei mici‿ oferite de tineri

În centrul Târgu-Jiului, ONG-urile membre ale Forumului Tinerilor din judeţul Gorj au împărţit copiilor cu vârste de până la 14 ani cadouri, pliante cu ştiri despre organizaţie şi bomboane.
Pentru această acţiune au fost pregătite un număr de 60 de plăsuţe cu cadouri. Elena Gârbaci, vicepreşedintele Forumului, a precizat că „acţiunea desfăşurată în centrul oraşului Târgu-Jiu a devenit o tradiţie încă din anul 2003, de când toate ONG-urile membre al Forumului Tinerilor gorjeni împart cadouri copiilor, acum în apropiere de Crăciun".
Acţiunea s-a încheiat cu o discotecă şi o tombolă într-un club târgujian. (C.P.)
http://www.impactingorj.com/Arhiva/Decembrie2005/impact17.12/social.htm

Comments (0) 19.02.2007. 18:09

Impact in Gorj, 12.04.2005: Bila alba - Catalin Ionut Cornea

Impact in Gorj, Bila alba - 12.04.2005

Alaturi de alti tineri, Ionut Catalin Cornea a pus bazele unei structuri neguvernamentale numita „Forumul Tinerilor din Gorj". Aceasta structura a aparut prin reorganizarea fostului Consiliu Judetean al Organizatiilor de Tineret si isi propune o mai buna reprezentare a acestei categorii sociale.
http://www.impactingorj.com/Arhiva/Aprilie2005/
impact12.04/caleidoscop.htm

Comments (0) 19.02.2007. 18:07

Informatia Gorjului, 8-14.05.2006: Autorităţile gorjene au lipsit de la întâlnirea cu tinerii

informatia
La «Târgul pentru Tineret»
Autorităţile gorjene au lipsit de la întâlnirea cu tinerii

Organizaţiile nonguvernamentale de tineret au invitat autorităţile judeţului Gorj, precum şi pe parlamentarii gorjeni, la o discuţie liberă despre problemele cu care se confruntă această categorie de persoane. Întâlnirea a avut loc vineri, 5 mai, în aer liber, chiar pe strada Victoriei din centrul municipiului Târgu Jiu, dar o mare parte dintre reprezentanţii gorjenilor în instituţiile statului au absentat.
Cu toate că la această acţiune au fost invitaţi să participe tot parlamentarii de Gorj, doar unul singur, senatorul Ion Florescu, a fost prezent. De asemenea, de la întâlnirea cu tinerii au lipsit şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, iar subprefectul de Gorj, Constantin Dumitrescu, a venit la începutul întâlnirii şi a stat cam un sfert de oră, după care a plecat.
Din partea autorităţilor au fost prezenţi Constantin Fârţă, directorul Direcţiei de Patrimoniu, din partea Primăriei Târgu Jiu, consilierii locali Elena Roată şi Adrian Tudor, din partea Consiliului Local Târgu Jiu, Horaţiu Horun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Gorj, şi prof. Mihaela Popescu, din partea Liceului de Muzică şi Arte din Târgu Jiu. Tinerii au fost reprezentaţi de organizaţiile nonguvernamentale Forumul Tinerilor din Gorj, Fundaţia pentru Tineret, Centrul Român pentru Comunicare, Asociaţia pentru Tineret şi Dezvoltare Regională, Fundaţia rromilor DEL şi Liga Studenţilor. Întâlnirea a fost una inedită, fiind desfăşurată în stradă, sub privirile trecătorilor. Autorităţile şi reprezentanţii tinerilor s-au aşezat faţă în faţă, moderatorul întâlnirii fiind Ovidiu Popescu, directorul Radio Târgu Jiu.
Reprezentanţii tinerilor şi-au arătat nemulţumirea faţă de lipsa de comunicare cu autorităţile statului. Aceştia au solicitat organizarea de întâlniri trimestriale cu autorităţile şi un spaţiu pentru desfăşurarea de activităţi de către ONG-urile pentru tineret. Discuţiile s-au axat şi pe modul de exprimare al tinerilor şi cadrul legal în care să se desfăşoare acestea, precum şi despre îngrădirile de tot felul cu care se confruntă tinerii.
Tinerii, neinteresaţi de manifestările dedicate lor
Întâlnirea dintre autorităţi şi reprezentanţii tinerilor a fost una din acţiunile desfăşurate în cadrul programului «Târgul pentru Tineret», desfăşurat în perioada 4-6 mai, în centrul oraşului, cu ocazia sărbătoririi Zielei Tineretului. Participarea tineretului la acţiunile desfăşurate în cadrul acestui program a fost cu mult sub aşteptări. Sloganul sub care s-au desfăşurat programului a fost „Ai ceva cu tinerii? Spune-o la tot Targul!". Târgul a avut cinci secţiuni: târgul organizaţiilor nonguvernamentale de tineret, târgul de turism, târgul de cultură şi de educaţie, târgul organizaţiilor de tineret ale partidelor politice şi un centru de dezbateri. La aceste acţiuni au luat parte zece organizaţii non-guvernamentale de tineret, majoritatea agenţiilor de turism din Târgu Jiu şi trei organizaţii de tineret ale partidelor politice. Fiecare dintre participanţi a avut un stand propriu, unde şi-au prezentat oferta pentru tineret.
Manifestările dedicate tinerilor s-au încheiat sâmbătă, 6 mai, printr-un spectacol de divertisment, care a avut loc în centrul oraşului Târgu Jiu. Spectacolul a inclus un carnaval al primverii şi un concert susţinut de Bacio. Tineri îmbracaţi în drăcuşori şi tinere costumate în îngeraşi s-au strâns în Piaţa Prefecturii. Şi la această acţiune participarea tinerilor a fost una slabă. Cel mai mare succes l-a avut concertul lui Bacio, care a strâns câteva sute de tineri. • Alin ION

Comments (0) 19.02.2007. 17:52

Impact in Gorj, 06.10.2006: Forumul Tinerilor din Gorj: dispreţ faţă de tinerii politicieni

catalin
In replică la programul noului lider TSD,

Forumul Tinerilor din Gorj îşi manifestă dispreţul faţă de tinerii politicieni


Programul politic al nou alesului preşedinte al TSD Gorj, Dan Vâlceanu a stârnit controversa membrilor Forumului Tinerilor din Gorj. Intenţia liderului tesedist de a dezvolta organizaţii social democrate în fiecare şcoală este considerată de către conducerea Forumului un „nărav"? al seniorilor dar şi o copie a discursului politic al fostului preşedinte PSD, Nicolae Mischie. Deşi au trecut „17 ani de la căderea comunismului"?, Cătălin Cornea, preşedintele Forumului Tinerilor din Gorj, susţine că „societatea continuă să fie afectată de cutumele epocii trecute"?, dovadă că tinerii social democraţi de la Gorj copiază obiceiurile seniorilor din partid.

Continue reading Comments (0) 19.02.2007. 17:49

Gorjeanul, 7-8.10.06: Tinerii, oportunismul si politica

de Catalin – Ionut CORNEA, Presedinte, Forumul Tinerilor din Gorj Tineri Gorjeanul
Societatea româneasca, în pragul aderarii la Uniunea Europeana, continua sa priveasca neputicioasa catre o clasa politica lipsita de responsabilitate. La aproape 17 ani de la caderea comunismului în România, societatea continua sa fie afectata de cutumele epocii trecute.

Priveam pâna nu demult, sub guvernarea PSD derapajul libertatii de exprimare într-o democratie mult prea tânara pentru cei care sunt chemati sa ne conduca, politicienii. Politizarea tuturor institutiilor publice, nepotismul si incompetenta, presiunile la care erau supusi agentii economici, au caracterizat o guvernare pe care societatea a taxat-o prin votul din 2004.

Continue reading Comments (0) 19.02.2007. 17:47

Gorjeanul: 11.10.06: Tinerii, politicienii si Casa Studentilor

Subiect de interes pentru tineri

Gorjul este unul dintre putinele judete în care tinerii nu beneficiaza de o Casa de Cultura a Studentilor
de Catalin CORNEA, Presedinte, Forumul Tinerilor din Gorj

catalin

Am vazut pozitia luata de cotidianul „Gorjeanul" fata de autoritati. În acest context, tin sa precizez ca si Forumul Tinerilor din Gorj a facut mai multe demersuri pe lânga Consiliul Judetean Gorj în vederea gasirii unui spatiu de a înfiinta si la Tg-Jiu o Casa de Cultura a Studentilor, Gorjul fiind unul dintre putinele judete în care tinerii nu beneficiaza de o astfel de institutie.

În urma cu patru ani, ca urmare a demersurilor organizatiilor studentesti, se pregatise o Hotarâre de Guvern pentru a înfiinta Casa de Cultura a Studentilor la Tg-Jiu, identificându-se un spatiu la Casa Agronomului din Dragoieni, spatiu care s-a dovedit impropriu pentru o Casa de Cultura a Studentilor. Datorita acestei probleme înfiintarea institutiei a fost

Continue reading Comments (0) 11.10.2006. 00:24

Impact in Gorj, 6-7.05.06: Carnavalul Primaverii

impactgj

Comments (0) 07.05.2006. 23:56

Gorjeanul, 03.05.2006: "Junele Oltean"

Junele Oltean

Comments (0) 03.05.2006. 00:07

Gorj Domino, 26.04.2006: Mii de tineri gorjeni, aşteptaţi să participe la ziua lor

Manifestările dedicate Zilei Tineretului, acţiune organizată de Forumul Tinerilor din Gorj în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret, au debutat ieri, în sala Maură a Prefecturii Gorj, şi se vor încheia pe data de 6 mai. În Gorj, este al doilea an când se sărbătoreşte Ziua Naţională a Tineretului, declarată pe data de 2 mai, şi cuprinde un întreg şir de acţiuni organizate în cinstea acestei zile. După conferinţa de presă de ieri, la care au participat atât prefectul judeţului, Ştefan Popescu Bejat, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Roman Bărbuţi, a urmat o campanie de promovare a manifestării în rândul tinerilor, ocazie cu care s-au împărţit pliante, pixuri şi tricouri în rândul studenţilor şi a liceenilor şi s-au lipit afişe în toate localităţile judeţului.
Se estimează o prezenţă la manifestări a peste 2500 de tineri şi o creştere cu 15% a participării tinerilor într-un mediu asociativ. În şirul de manifestări dedicate Zilei Tineretului se înscrie şi Târgul pentru tineret, acţiune care se va organiza pentru prima dată în acest an, dar şi diferite concursuri sportive şi un spectacol de divertisment care vor încheia acţiunea. Străzile cu trafic pietonal din zona centrală au fost împărţite în patru categorii, pe fiecare urmând să îşi instaleze corturile atât organizaţiile politice şi cele non-guvernamentale. Pe alte două străzi va fi organizat câte un târg pentru tineret şi unul de cultură şi educaţional. Toate aceste acţiuni se vor desfăşura cu ocazia Zilei Tineretului, sărbătorită pe 2 Mai printr-o lege adoptată în 2004, iar în finalul manifestărilor se va organiza Carnavalul primăverii şi un concert susţinut de trupe de renume din ţară.
Diana Milea

Comments (0) 26.04.2006. 23:36

Gorjeanul, 13.04.06: Ziua Tineretului 2006

gorjeanul

Comments (0) 13.04.2006. 23:33

Universul, 04.2006: Ziua Tineretului 2006

universul04

Comments (0) 01.04.2006. 23:30

Radio Targu Jiu, 18.09.2005: Casa de Cultura a Studentilor Tg-Jiu

Federatia organizatiilor non-guvernamentale din Gorj doreste sprijin de la autoritatile judetene pentru înfiintarea unei Case de Cultura a Studentilor. Presedinte al Federatiei respective este Ionut Catalin Cornea, iar printre membri se regasesc liderul etniei rromilor Nelu Pavel si un reprezentant de frunte al fostului PNTCD Gorj Augustin Spineanu. Acestia militeaza pentru înfiintarea unei Case de Cultura a Studentilor, la fel cum cer si dreptul de a administra Casa Tineretului din municipiu. Guvernul repartizase în trecut cteva încaperi din Casa Agronomului de la Dragoieni pentru ca studentii sa o transforme într-o casa a lor, dar acestia nu au fost de acord cu o locatie atât de departata de municipiu. Ionut Cornea afirma ca acum studentii vor sa vada politicienii cum rezolva problema, mai ales ca au promis asa ceva în campania electorala de anul trecut.
Gigi Ciuncanu
http://www.radiotargujiu.ro/stiri.php?subaction=showfull&id=1121681739&archive=&start_from=&
ucat=4&one_news=full&do=locale

Comments (1) 05.01.2006. 23:14

Gorjeanul, 21.04.2005: FTG

Gorjeanul

Comments (0) 02.01.2006. 00:32