Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Gorjeanul: 11.10.06: Tinerii, politicienii si Casa Studentilor

Subiect de interes pentru tineri

Gorjul este unul dintre putinele judete în care tinerii nu beneficiaza de o Casa de Cultura a Studentilor
de Catalin CORNEA, Presedinte, Forumul Tinerilor din Gorj

catalin

Am vazut pozitia luata de cotidianul „Gorjeanul" fata de autoritati. În acest context, tin sa precizez ca si Forumul Tinerilor din Gorj a facut mai multe demersuri pe lânga Consiliul Judetean Gorj în vederea gasirii unui spatiu de a înfiinta si la Tg-Jiu o Casa de Cultura a Studentilor, Gorjul fiind unul dintre putinele judete în care tinerii nu beneficiaza de o astfel de institutie.

În urma cu patru ani, ca urmare a demersurilor organizatiilor studentesti, se pregatise o Hotarâre de Guvern pentru a înfiinta Casa de Cultura a Studentilor la Tg-Jiu, identificându-se un spatiu la Casa Agronomului din Dragoieni, spatiu care s-a dovedit impropriu pentru o Casa de Cultura a Studentilor. Datorita acestei probleme înfiintarea institutiei a fost amânata…

În 2005, FTG a facut mai multe demersuri pe lânga Consiliul Judetean Gorj pentru identificarea unui spatiu, demersuri care au ramas fara succes. Dar în preajma alegerilor locale din 2004, într-o dezbatere publica, toti candidatii partidelor politice pentru functia de primar (unul a ajuns si deputat), ca si aspirantii la presedintia CJ au promis ca vor sprijini proiectul. Vorbe si atât.

În septembrie 2005, onor primaria municipiului a promis si ea înfiintarea unui Centru de Tineret cu sprijinul autoritatii locale, lucru care înca nu s-a întâmplat. Solutia ar fi fost simpla, pentru ca exista un Centru de Tineret aflat în subordinea Directiei Judetene pentru Tineret dar care este amplasat într-o scoala, accesul tinerilor fiind foarte anevoios, datorita masurilor de securitate care sunt impuse în scoli.
Prin urmare, pentru un Centru de Tineret adecvat autoritatile locale nu trebuiau decât sa ofere DJT Gorj sau FTG un spatiu pentru mutarea actualului centru.

Nici deputatii si senatorii de Gorj nu au excelat în a fi interesati de generatia tânara. Pachetul de legi normative cu privire la generatia tânara adoptat cu câteva luni în urma de Parlament nu a cuprins nici unul dintre amendamentele tinerilor gorjeni, desi avem deputati si în comisiile de specialitate care au fost informati despre punctele de vedere ale tinerilor din judetul nostru.

Lansez pe aceasta cale un avertisment catre politicienii gorjeni ca ONG-urile de tineret nu vor mai avea o atitudine reflexiva la viitoarele alegeri ci una proactiva si vom actiona în functie de performantele dovedite de fiecare candidat în parte, aratând generatiei tinere care sunt acei candidati care merita sprijinul nostru.
http://www.gorjeanul.ro/images/g4516/pulsul_zilei.htm

11.10.2006. 00:24

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


9 + 6 =