Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Gorjeanul, 7-8.10.06: Tinerii, oportunismul si politica

de Catalin – Ionut CORNEA, Presedinte, Forumul Tinerilor din Gorj Tineri Gorjeanul
Societatea româneasca, în pragul aderarii la Uniunea Europeana, continua sa priveasca neputicioasa catre o clasa politica lipsita de responsabilitate. La aproape 17 ani de la caderea comunismului în România, societatea continua sa fie afectata de cutumele epocii trecute.

Priveam pâna nu demult, sub guvernarea PSD derapajul libertatii de exprimare într-o democratie mult prea tânara pentru cei care sunt chemati sa ne conduca, politicienii. Politizarea tuturor institutiilor publice, nepotismul si incompetenta, presiunile la care erau supusi agentii economici, au caracterizat o guvernare pe care societatea a taxat-o prin votul din 2004. Toate aceste carii au fost folosite de Alianta PNL-PD în lupta electorala pe care cu suficient noroc a si câstigat-o.

Dar ce s-a schimbat dupa alegeri?
Câte din cele întâmplate sub guvernarea PSD nu se întâmpla si astazi?
Care este contributia tinerilor politicieni la schimbarea pe care cu totii o asteptam?

Societatea nu s-a schimbat, politicienii cu functii publice continua sa angajeze în institutii rude, prieteni si activisti, iar tactica telefonului care rezolva problema tine înca de esenta managementului administratiei românesti.

Unde se afla tinerii politicieni în acest context?
Tinerii politicieni reusesc cu foarte multa pricepere sa copieze toate naravurile „seniorilor" din partide.... Daca pe vremea presedintelui Mischie v-ati obisnuit cu citate de genul: „gorjenii vor fi îndoctrinati cu viziunea partidului înca de pe bancile scolii prin raspândirea Ligii Elevilor în fiecare scoala si clasa din judetul Gorj" iata ca discursul este preluat si de tinerii politicieni.

Înainte de a învata o limba straina, înainte de a studia despre sistemul administrativ al României, despre valorile UE, spre care ne îndreptam, sau înainte de a citi Constitutia României, tinerii nostri politicieni sunt preocupati de „îndoctrinarea" elevilor, studentilor, de crearea unei organizatii de tineri activisti în fiecare scoala etc.

Foarte multi analisti, pun în dezbatere vârsta oportuna pentru un cetatean de a intra în politica. Chiar daca este o chestiune ce tine de dreptul la libera asociere, foarte multi consideram ca politica se face de catre cei care au suficiente resurse financiare pentru a nu fi tentati de banul public, de aceia care au suficienta experienta pentru a putea administra „treburile" publice.

Si atunci de ce sa faca politica un elev/student care este în cautarea unui loc de munca, sau care nu are nici cunostintele teoretice si cu atât mai putin practice pentru a „administra treburile publice"?
Este simplu: din oportunism, asa cum o fac majoritatea tinerilor politicieni!

Cu siguranta si „seniorii" de partid dar si cei care îi urmeaza si copiaza cu sârg, vor continua sa faca politica, dar oare nu cumva societatea trebuie sa reactioneze?

Ne manifestam cu aceasta ocazie dispretul fata de tinerii politicieni ce nu înteleg valorile spre care ne îndreptam, fata de acei activisti ce sunt preocupati de îndoctrinarea maselor si nu de „iluminarea" lor!
http://www.gorjeanul.ro/images/g4514/pulsul_zilei.htm

19.02.2007. 17:47

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


7 + 1 =