Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Impact in Gorj, 19.07.05: Studentii gorjeni vor Casa de Cultura

Tinerii gorjeni doresc sa infiinteze in Targu Jiu Casa de Cultura a Studentilor, Gorjul fiind unul dintre putinele judete in care tinerii nu beneficiaza de o astfel de institutie. Proiectul este dorit de tineri de mai multi ani. „În urma cu trei ani am obtinut Hotarare de Guvern pentru a infiinta Casa de Cultura a Studentilor", a spus Catalin Cornea, presedintele Forumului Tinerilor din Gorj. În momentul de fata acestia au facut cerere la Consiliul Judetean Gorj pentru a obtine spatiul necesar desfasurarii activitatii unui loc numai pentru tineri.

În urma cu trei ani acestora li s-a oferit spatiul Casei Agronomului din Dragoieni, spatiu care se afla la acel moment in litigiu cu Universitatea Constantin Brancusi. Un alt motiv pentru care spatiul acesta nu corespunde cu cerintele tinerilor este si distanta la care se afla de oras, „nu putem organiza activitati pentru tineret in acest spatiu".
Cei care se ocupa de acest proiect sunt tineri gorjeni care fac parte din 11 organizatii nonguvernamentale, afiliate Forumului tinerilor gorjeni. Tinerii gorjeni nu beneficiaza de Casa Tineretului din Targu Jiu, aceasta fiind folosita in alte scopuri, au spus acestia. „Aceasta este condusa de mai multe asociatii de tineret care insa nu au activitate si s-au constituit in Fundatia de tineret, preluand controlul", au spus tinerii. Argumentul ca aceste asociatii nu au activitate este raportul de pe site-ul Ministerului de Finante pe care tinerii l-au consultat.

De asemenea acestia au precizat ca au propus ca spatiu imobilul in care si-a desfasurat activitatea Cinematograful Dacia. Desi se spune ca acesta va intra in folosinta altei institutii gorjene, tinerii considera ca spatiul este destul de mare pentru a functiona mai multe institutii: „Noi avem nevoie de spatiu pentru a crea juridic aceasta institutie".
Forumul Tinerilor din Gorj a facut cerere la Consiliul Local Targu Jiu si la Consiliul Judetean Gorj pentru primirea unui spatiu, cerere pentru care asteapta aprobarea, urmand ca apoi sa obtina hotararea guvernamentala pentru infiintarea Casei de Cultura a Studentilor.
LOREDANA ECOVITA
http://www.impactingorj.com/Arhiva/Iulie2005/impact19.07/actualitate.htm

19.02.2007. 18:15

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


8 + 2 =