Forumul Tinerilor din Gorj - Federatia ONG-urilor de tineret din Gorj
www.infotineret.ro
 Home  Despre noi  Manifest  Membrii  Media  Adresa  Contact  Arhiva  Site Map  Catalog ONG  Mail  EN RO

Informatia Gorjului, 8-14.05.2006: Autorităţile gorjene au lipsit de la întâlnirea cu tinerii

informatia
La «Târgul pentru Tineret»
Autorităţile gorjene au lipsit de la întâlnirea cu tinerii

Organizaţiile nonguvernamentale de tineret au invitat autorităţile judeţului Gorj, precum şi pe parlamentarii gorjeni, la o discuţie liberă despre problemele cu care se confruntă această categorie de persoane. Întâlnirea a avut loc vineri, 5 mai, în aer liber, chiar pe strada Victoriei din centrul municipiului Târgu Jiu, dar o mare parte dintre reprezentanţii gorjenilor în instituţiile statului au absentat.
Cu toate că la această acţiune au fost invitaţi să participe tot parlamentarii de Gorj, doar unul singur, senatorul Ion Florescu, a fost prezent. De asemenea, de la întâlnirea cu tinerii au lipsit şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, iar subprefectul de Gorj, Constantin Dumitrescu, a venit la începutul întâlnirii şi a stat cam un sfert de oră, după care a plecat.
Din partea autorităţilor au fost prezenţi Constantin Fârţă, directorul Direcţiei de Patrimoniu, din partea Primăriei Târgu Jiu, consilierii locali Elena Roată şi Adrian Tudor, din partea Consiliului Local Târgu Jiu, Horaţiu Horun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Gorj, şi prof. Mihaela Popescu, din partea Liceului de Muzică şi Arte din Târgu Jiu. Tinerii au fost reprezentaţi de organizaţiile nonguvernamentale Forumul Tinerilor din Gorj, Fundaţia pentru Tineret, Centrul Român pentru Comunicare, Asociaţia pentru Tineret şi Dezvoltare Regională, Fundaţia rromilor DEL şi Liga Studenţilor. Întâlnirea a fost una inedită, fiind desfăşurată în stradă, sub privirile trecătorilor. Autorităţile şi reprezentanţii tinerilor s-au aşezat faţă în faţă, moderatorul întâlnirii fiind Ovidiu Popescu, directorul Radio Târgu Jiu.
Reprezentanţii tinerilor şi-au arătat nemulţumirea faţă de lipsa de comunicare cu autorităţile statului. Aceştia au solicitat organizarea de întâlniri trimestriale cu autorităţile şi un spaţiu pentru desfăşurarea de activităţi de către ONG-urile pentru tineret. Discuţiile s-au axat şi pe modul de exprimare al tinerilor şi cadrul legal în care să se desfăşoare acestea, precum şi despre îngrădirile de tot felul cu care se confruntă tinerii.
Tinerii, neinteresaţi de manifestările dedicate lor
Întâlnirea dintre autorităţi şi reprezentanţii tinerilor a fost una din acţiunile desfăşurate în cadrul programului «Târgul pentru Tineret», desfăşurat în perioada 4-6 mai, în centrul oraşului, cu ocazia sărbătoririi Zielei Tineretului. Participarea tineretului la acţiunile desfăşurate în cadrul acestui program a fost cu mult sub aşteptări. Sloganul sub care s-au desfăşurat programului a fost „Ai ceva cu tinerii? Spune-o la tot Targul!". Târgul a avut cinci secţiuni: târgul organizaţiilor nonguvernamentale de tineret, târgul de turism, târgul de cultură şi de educaţie, târgul organizaţiilor de tineret ale partidelor politice şi un centru de dezbateri. La aceste acţiuni au luat parte zece organizaţii non-guvernamentale de tineret, majoritatea agenţiilor de turism din Târgu Jiu şi trei organizaţii de tineret ale partidelor politice. Fiecare dintre participanţi a avut un stand propriu, unde şi-au prezentat oferta pentru tineret.
Manifestările dedicate tinerilor s-au încheiat sâmbătă, 6 mai, printr-un spectacol de divertisment, care a avut loc în centrul oraşului Târgu Jiu. Spectacolul a inclus un carnaval al primverii şi un concert susţinut de Bacio. Tineri îmbracaţi în drăcuşori şi tinere costumate în îngeraşi s-au strâns în Piaţa Prefecturii. Şi la această acţiune participarea tinerilor a fost una slabă. Cel mai mare succes l-a avut concertul lui Bacio, care a strâns câteva sute de tineri. • Alin ION

19.02.2007. 17:52

This article hasn't been commented yet.

Write a comment

:

:

:


2 + 1 =